Tilbage til forsiden
           
 
 
 
 
 

Økser til alle formål

Der er blevet produceret økser hos Brødrene Øyo i Norge siden 1882. Produktionen finder sted i Geilo, hvor der på grund af rige jernforekomster, har været et driftigt smedehåndværk siden vikingetiden. Økserne fra Brødrene Øyo er smedet og hærdet på baggrund af 128 års erfaring, og både funktionalitet og kvalitet er i top. Afhængig af modeltype og anvendelse er økserne skæftet med enten hickory eller bøgetræ skaft. Den præcise udformning af hvert eneste øksehoved sikre gode slibeenskaber, og lang levetid. Kvalitet øger arbejdsglæden, minimerer risikoen for uheld og skader, og er i det lange løb næsten altid den billigste løsning.

Kløveøkse med faconskaft

En let og ergonomisk rigtig kløveøkse til kløvning af træ i alle størelser. Øksen er udstyret med faconskaft og et special formet øksehoved, der letter kløvningen og minimerer risikoen for at øksen sætter sig fast i træet. Kløveøksen er fremstillet på den norske virksomhed ØYO ved Geilo, der siden 1882 har produceret håndværktøj af super kvalitet. Kun de bedste råvarer anvendes i produktionen, og de mere end 100 års erfaring med bearbejdning og hærdning af stål sikrer gode slibeenskaber og lang holdbarhed af øksens æg.

En let og ergonomisk rigtig kløveøkse til kløvning af træ i alle størelser. Øksen er udstyret med faconskaft og et special formet øksehoved, der letter kløvningen og minimerer risikoen for at øksen sætter sig fast i træet. Læderbeskytter til øksens æg medfølger. Se mere om kløveøksen.

Kløvehammer med forstærket skaft

Kløvehammeren er beregnet til de store kævler. Skaftet er ekstra kraftigt på de øverste 20 cm tættest på øksehovedet. Øksehovedets specielle kileform muliggør kløvning af store og vanskelige stykker brænde.

Kløvehammeren er beregnet til de store kævler. Skaftet er ekstra kraftigt på de øverste 20 cm tættest på øksehovedet. Øksehovedets specielle kileform muliggør kløvning af store og vanskelige stykker brænde. Se mere om kløvehammeren

Allround Økse

Husets økse kan anvendes i haven, ved sommerhuset og på spejderlejren. Velegnet til forefaldende huggeopgaver store som små. Øksen er fremstillet på den norske virksomhed ØYO ved Geilo, der siden 1882 har produceret håndværktøj af super kvalitet. Kun de bedste råvarer anvendes i produktionen, og de mere end 100 års erfaring med bearbejdning og hærdning af stål sikrer gode slibeenskaber og lang holdbarhed af øksens æg.

Husets økse kan anvendes i haven, ved sommerhuset og på spejderlejren. Velegnet til forefaldende huggeopgaver store som små. Se mere om allround øksen.

Sport og fritids økse

Sport og fritidsøksen er kortskæftet, så den let kan medbringes i en rygsæk eller lignende. Øksen har en god vægtfordeling og ligger godt i hånden. Øksen er fremstillet på den norske virksomhed ØYO ved Geilo, der siden 1882 har produceret håndværktøj af super kvalitet. Kun de bedste råvarer anvendes i produktionen, og de mere end 100 års erfaring med bearbejdning og hærdning af stål sikrer gode slibeenskaber og lang holdbarhed af øksens æg.

Sport og fritidsøksen er kortskæftet, så den let kan medbringes i en rygsæk eller lignende. Den har en optimal vægtfordeling og ligger godt i hånden. Også perfekt som spejderøkse. Mere om øksen.

Tur og Jagtøkse af højkvalitetsstål

Tur og jagtøksen er udviklet med udgangspunkt i traditionelle økser, men i en helt ny form og i et unikt design. Øksen er smedet i højkvalitetsstål, og skaftet fremstillet i en kunststoftype der sikre et godt greb. Øksen kan ikke knække da den er smedet af et stykke stål der går helevejen ned i gennem skaftet. Skaftet er hullet for at sikre optimal vægtfordeling, og afsluttes i et smart øje så øksen let kan hænges i bæltet, eller på rygsækken. Udformningen gør at øksen kan bruges både som økse og kniv. Den har derfor talrige anvendelsesmuligheder inden for jagt, spejder, fiskeri, fjeldture med mere, og ikke mindst som en god gaveide. Beskyttelseshætte af læder medfølger. Som alle vore øvrige økser produceres tur og jagtøksen i Norge ved Geilo på virksomheden ØYO. .

Tur og jagtøksen er udviklet med udgangspunkt i traditionelle økser, men i en helt ny form og i et unikt design. Øksen er smedet i højkvalitetsstål, og skaftet fremstillet i en kunststoftype der sikre et godt greb. Øksen kan ikke knække da den er smedet af et stykke stål der går helevejen ned i gennem skaftet. Skaftet er hullet for at sikre optimal vægtfordeling, og afsluttes i et smart øje så øksen let kan hænges i bæltet, eller på rygsækken. Udformningen gør at øksen kan bruges både som økse og kniv. Den har derfor talrige anvendelsesmuligheder inden for jagt, spejder, fiskeri, fjeldture med mere, og ikke mindst som en god gaveide. Beskyttelseshætte af læder medfølger. Her kan du bestille tur og jagtøksen.